Ronald Bernard - Vrij en Blij uit de crisis met een Nieuwe Bank

Datum: donderdag 9 april 2015
Locatie: Laan van Poot 292, 2566 DC Den Haag
Tijd: 20:00 - 22:00

Ronald Bernard - Vrij en Blij uit de crisis met een Nieuwe Bank


VRIJ EN BLIJ UIT DE CRISIS MET EEN NIEUWE BANK
'De hogere doelen zijn een Rechtvaardige samenleving en Gezonde economie'

 
Hoe werkt het huidige bankensysteem?
Ronald Bernard zal tijdens deze boeiende lezing laten zien waarom veel mensen in een tekort en onvrede leven. We volgen het spoor van geld en komen bij oorzaken en een waarheid die tegen het onwerkelijke aanligt. Hij laat inzien dat we via het geld  onze macht hebben weggegeven aan banken, multinationals en de politiek. Als je eenmaal begrijpt hoe het huidige bankensysteem werkt, dan kun je het ook positief veranderen. Ronald gaat uitleggen hoe we deze verandering kunnen bewerkstelligen.

De Blije B: een burgerinitiatief van professionals
Deze lezing geeft Blij Nieuws en uitzicht op Positieve veranderingen, Voorspoed en Welzijn. Met een nieuwe bank in huis kunnen we al ons geld dienstbaar maken aan de samenleving. Dit burgerinitiatief van professionals geeft een zuivere vorm van bankieren welke een positief effect heeft op onze toekomst, kinderen, economie, natuur, milieu en nog véél meer. Wijzelf zijn de verandering. Het is nu echt de tijd om op te staan. Laat private banken en de overheid nooit meer uw geld creëren. Filmpje: Burgerinitiatief Ons Geld geeft om uw toekomst

De Blije B: een coöperatieve bank in oprichting
Bij 10.000 leden wordt de bankvergunning aangevraagd. Ze geven en nemen geen rente, wel heuse rendementen. Rente veroorzaakt tekorten en crises, ook de huidige. Het is het eerste echt duurzame financiële initiatief van Nederland. Ze investeren in duurzame projecten en lokale economieën, voor een Rechtvaardige samenleving en Gezonde economie. Het is een bank van, voor en door de mensen!

Over De Blije B spreker Ronald Bernard
Ronald Bernard is ondernemer. Zijn achtergrond is economie, psychologie, bouwkunde en theologie. Hij werkte binnen de EU ruim 25 jaar in diverse branches. In de financiële sector was hij actief als intermediair in vermogensbeheer, valuta- en depositohandel. Als initiator van De Blije B schreef hij de blauwdruk voor een Nieuwe Bank die ons vrij en blij uit de crisis haalt. Info: www.deBlijeB.nl

Enkele ontvangen reacties op de lezing
  • "Ik was op de lezing en ik ben zeer enthousiast. Ik kreeg een déjà vu, want ik stond ook aan de wieg van de oprichting van de Triodos Bank."
  • "Erg leuk en inspirerende lezing. Ik wil dat jullie je doelen bereiken. We hebben die transformatie van het geldsysteem heel hard en snel nodig."
  • “Naar aanleiding van de lezing: ik ben diep geraakt en wil graag meedoen. Liefde overwint alles”.
  • “Ik heb zitten lachen en huilen. Wat een aangrijpende lezing en fantastische oplossingen. Er is weer hoop. Dank jullie wel voor alle inspanningen. Ik ga meedoen.”
Ronald spreekt voor het charitatieve doel Desire & Give georganiseerd door DeLezing.

Entree:  € 12,50 p.p. 
Graag overmaken  op rekening:
IBAN:  NL10 INGB 0004 4605 79 t.n.v. Desire & Give te Voorhout o.v.v. : De Blije B 090415
De betaling is een bevestiging van deelname.

Algemene informatie
Datum lezing: Donderdagvond 9 april 2015 van 20:00 - 22:00 uur
Zaal open:  19:30 uur
Locatie:  'Ken U Zelven', Laan van Poot 292, 2566 DC Den Haag
Vragen, email ons: info@delezing.nl +31(0) 622 686 750 of +31(0) 252 225 866

Terug